Masszázs

A masszázs az egyik legősibb és legkellemesebb természetes (káros mellékhatásoktól mentes) módszer, a betegségek megelőzésére és gyógyítására. Már az ókorban ismerték a gyógyító hatásait. A mai világban a kevés mozgás, és a feszültség korát éljük, ami testi, lelki, idegi betegségekhez, panaszokhoz vezethet.
A masszázsterápia nem csak az izmokat, a bőrt és a vérkeringést frissíti fel, hanem csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre is. A masszázs aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, ezzel ellensúlyozza a test stresszre adott negatív válaszreakcióit, feloldja az izmok akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szív ritmus, vérnyomás és keringés helyreállítását. A testéből csak egy van, ne feledje. Jól viselje gondját.

Klasszikus vagy svéd masszázs

A klasszikus vagy svéd masszázs a legfejlettebb nyugati masszázsfajta.
Svéd masszázs: igény szerint teljes testre vagy háti felületre. Célja a frissítés, az izmok lazítása, a testi-lelki közérzet javítása. Csökkenti az izomfájdalmakat, javítja az izületek szabad mozgását, fokozza vér- és a nyirokkeringést. Hatásos fizikai, lelki feszültségek csökkentésében.

Talpmasszázs

Talp: A talpmasszázs kiindulópontja, hogy testünk minden szerve összeköttetésben áll talpunk különböző felületeivel. Ezeken az úgynevezett „energiapályákon” ingerelhetőek vagy nyugtathatóak szerveink. Az egész testre és közérzetünkre is jó hatást gyakorol.

Vákumos nyirokmasszázs

A vákummasszázs (köpölyözés) egy nagyon régi, már évezredek óta alkalmazott kezelési módszer. A kezelés során egy üvegharanggal felszippantjuk a kezelendő bőrfelületet. A vákuum segítségével összetördeljük a zsírsejteket, melyek a nyirokrendszeren keresztül salakanyagként távozik a szervezetből. Hatásai: javul a vérkeringés, megélénkül az anyagcsere, javul a nyirokáramlás, a zsírdepók mobilizálódnak, megszűnik a narancsbőr, valamint méregtelenítő és térfogatcsökkentő hatású.